BIFF 2006

BLACK DAHLIA

2006 • 2t 01m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Black Dahlia
Språk
Engelsk
Regi
Brian De Palma
Manus
Josh Friedman
Foto
Vilmos Zsigmond
Produsent
Rudy Cohen, Moshe Diamant, Art Linson
Brian De Palma regisserer Josh Hartnett og Scarlett Johansson i gåten om mordet på en B-skuespiller

Veteranen Brian De Palmas BLACK DAHLIA fikk æren av å åpne filmfestivalen i Venezia for vel halvannen måned siden. Hollywoodyndligen Josh Hartnett spiller hardkokt politietterforsker som prøver å oppklare det brutale mordet på B-filmstarleten Elizabeth Short, som ble kalt The Black Dahlia. Historien bygger på faktiske hendelser i Hollywood i 1947. Liket av den unge kvinnen ble funnet delt i to og publikum fikk ikke fullt innsyn i hvor brutalt det hele hadde vært – her skulle man forskånes fra de grusomme detaljene. I dag, derimot, finnes det meste om henne og mordet på dertil egnede nettsider.

I denne filmatiseringen fører De Palma den autentiske begivenheten om det brutale og uoppklarte mordet på Betty Ann Short (Mia Kirshner) i L.A. anno 1947, inn i et fiktivt noir-univers, bygget på besettelse, korrupsjon, kjærlighet og fordervelse.

Politimennene og bestevennene Bucky Bleichert (Josh Hartnett) og Lee Blanchard (Aaron Eckhart) blir satt til å etterforske det makabre drapet på på den melankolske og gåtefulle Betty Ann Short, i byens lysskye kretser bedre kjent som "Den Sorte Georgine". Under etterforskningen tilspisses forholdet mellom Bucky og Lee, på grunn av kvinnen de begge elsker; Kay Lake (Scarlett Johansson). Etter hvert innleder Bleichert et forhold til den gåtefulle Madeleine Linscott (Hilary Swank). Hun er datter i en av byens mest prominente familier, og snart skal det vise seg at denne familien har en ukjent forbindelse til mordofferet

Regi

Brian De Palma er født i 1940 i New Jersey, men vokste opp i Philadelphia. Han studerte teater og film på skolen og begynte som 20-åring å lage filmer. THE WEDDING PARTY fra 1969 var Robert De Niros og Jill Clayburghs debutfilm og De Palmas eget gjennonbrudd kom med SISTERS i 1973. Han har stått bak mange kjente filmer, så som for eksempel THE PHANTOM OF THE PARADISE (74), CARRIE (76) DRESSED TO KILL (80), BLOW OUT (81), SCARFACE (83) og THE UNTOUCHABLES i 1987.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}