BIFF 2009

Black Dynamite

2009 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Black Dynamite
Regi
Scott Sanders
Funk, soul, rumpesparking og beinhard satire presentert i Cinemaphonic Quadrovision!

Vi kjenner alle de såkalte Blaxploitation-filmene – altså filmer fra 70-tallet med afroamerikanere i alle rollene, fullstappet med i action, funk og soul. Filmen var ment som underholdningssatire hvor hovedrollene ble spilt av tøffe karer som hadde mot til å rydde opp i "the hood", hvor lovløsheten rådet og den harde hverdagen besto av mord, ran, narkopushing og prostitusjon. Men vi er ikke sikre på om satiren alltid var like overlagt blant de mange filmene som ble produsert utover 70-tallet.

BLACK DYNAMITE er en humoristisk hyllest til disse filmene, og her er det i hvert fall ikke spart på satiren. Black Dynamite er den kjekke, intelligente og muskuløse ryddegutten som har et hjerte av gull og et svart belte i kung fu. Regissør Scott Sanders bader i klisjeer og referanser til alt fra SHAFT (1971) og FOXY BROWN (1974) til DOLEMITE (1975) og TV-serien "Good Times". Resultatet er intet mindre enn årets beste actionkomedie. Men vær advart: Dette er ikke noe for jive ass honkies – BLACK DYNAMITE vises nemlig i Cinemaphonic Quadrovision!

Regi

Scott Sanders laget sin første spillefilm THICK AS THIEVES, et krimdrama med blant annet Alec Baldwin og Michael Jai White, i 1998. Elleve år senere er han tilbake med sin andre film BLACK DYNAMITE, også denne gang med White i hovedrollen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}