BIFF 2012

Black Pond

2011 • 1t 23m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Black Pond
Regi
Tom Kingsley og Will Sharpe
Mord og andre misforståelser.

En dag han er ute og leter etter familiens hund – som på tross av at den kun har tre bein stadig makter å rømme – treffer Tom Thompson en merkelig mann i skogen. Selv om den mystiske Blake etter alt å dømme hører hjemme på en institusjon med et velassortert utvalg stabiliserende medikamenter, tar Tom ham med hjem, og snart blir han en hyppig gjest hos familien Thompson. Og når Blake omkommer under et middagsselskap, snur det livet til familien Thompson – eller ”The Family of Killers”, som de snart blir kjent som – på hodet.

BLACK POND benytter seg av et filmspråk hvor karakterene jevnlig bryter den fjerde veggen og taler direkte til publikum, samtidig som filmskaperne ikke forsøker å opprettholde noen illusjoner om dokumentarisk innhold. Snarere er disse fortellerteknikkene kun ett av flere verktøy regissørene benytter seg av for å fortelle denne underfundige og tidvis surrealistiske historien, som på typisk britisk vis hele tiden makter å fokusere på alt annet enn det som fremstår som viktig.

Regi

TOM KINGSLEY er en britisk filmregissør født i 1985. Han har bygget seg opp et navn i film og tv-bransjen ved å lage musikkvideoer. Med BLACK POND debuterer han som spillefilmregissør og debuten har ikke gått upåaktet hen; Black Pond er nominert til en rekke filmpriser deriblant presisjetunge BAFTA for beste debut.

WILL SHARPE en britisk skuespiller, forfatter og regissør føst i 1986. Han gikk ut fra Universitetet i Cambridge i 2008 og begynte i Royal Shakespeare Company i sesongen 2008/2009 hvor han blant annet spilte rollen som Isaac Newton. Han skrev og regisserte debutfilmen Black Pond sammen med sin venn TOM KINGSLEY.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}