2008 • 1t 19m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Blast!
Regi
Paul Devlin
En kort innføring i astrofysikk, ballongreiser og livet som forsker


På et eller annet tidspunkt i livet har du nok, som de fleste av oss, konstruert et hypersensitivt teleskop, festet det til en luftballong og sendt det opp i mørket for å fotografere galakser på 14 milliarder lysårs avstand. Og, som de fleste av oss, fikk du det ikke helt til. Dette er en film om noen som lykkes i nettopp det.

Vi følger en relativt liten gruppe fysikere som opererer med det nyeste av teknologi, og med de eldste av virkemidler: stahet, kaffe og elektrikerteip. Målet deres er altså å samle data fra lyskilder som befinner seg langt vekke, så langt vekke at lyset vi mottar fra dem er nesten 14 milliarder år gammelt. I henhold til teorien om Urknallet, muliggjør det observasjon av stjerner, Kong Harald og andre kosmiske dingsebomser mens de blir til. For de av dere som studerer medievitenskap kan dette virke vanskelig og fjernt, men en bedre eller mer underholdende introduksjon til life, universe & everything må du reise langt etter.

Regi

Paul Devlin har jobbet som regissør, kameramann, klipper og produsent på flere dokumentarer. Den mest kjente av dem er POWER TRIP, en spekulativ, men prisbelønt dokumentar om globalisering og energiforbruk.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}