BIFF 2005

BOB SMITH, U.S.A.

2005 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bob Smith, U.S.A.
Regi
Neil Abramson
USAs Jan Johansen anno 2005 gir et godt inntrykk av polariseringen i det amerikanske samfunnet

Det bor 81 000 Robert Smith’er i USA; i denne filmen får du møte syv av dem. Med blikk på vidt ulike skjebner, fra den ateistiske kunstneren i djevelkostyme, via den underlige presten med klovnenese, til bomsen på gaten, forsøker regissør Neil Abramson å avdekke det genuint amerikanske.

Filmen gir samtidig et visst inntrykk av at regissøren kanskje har prøvd å lete etter det han var ute etter å avdekke på forhånd – at amerikanere er et dypt splittet folk hva gjelder drømmer, verdier og holdninger.

Abramson tar i bruk et vidt spekter av formmessige virkemidler. Blant annet er hver Bob utstyrt med sin egen kjenningsmelodi. Han evner å fremstille det typiske som ekstraordinært, og BOB SMITH, U.S.A. er først og fremst en underholdende film om syv sterke personligheter, men underveis klarer Abramson også å si noe meningsfylt om den amerikanske folkesjelen.

Regi

Sørafrikanske Neil Abramson har bodd i USA siden tenårene og produserer filmer om samfunnet sett fra en utenforståendes synsvinkel. Abramson har hatt stor suksess som regissør for reklamefilm, noe som har gitt ham muligheten til å forfølge sin egentlige lidenskap: Å lage film som utforsker den menneskelige tilstand og psyke. Abramson lager både spillefilm og dokumentarer, men er nok mest kjent som dokumentarfilmskaper. Han slo igjennom internasjonalt med dokumentaren SOLDIER CHILD, som avslørte de harde kårene i det borgerkrigsherjede Uganda.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}