2015 • 1t 30m • Polen

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Cialo
Språk
polsk
Undertekster
engelsk
Regi
Malgorzata Szumowska
Manus
Michal Englert, Malgorzata Szumowska
Foto
Michal Englert
Produsent
Jacek Drosio, Michal Englert, Malgorzata Szumowska
Når vi døde våkner

I møte med døden er kroppen et skrøpelig redskap. For det er i kraft av den vi kan leve, overleve og utleve - og dermed miste dem vi elsker. Denne erkjennelsen må også den rasjonelle etterforskeren Janusz forholde seg til i forsøket på å hjelpe sin anorektiske datter Olga med å mestre sin egen kropp. Og i deres bearbeiding av sorg og tap blir grensene mellom døde og levende gradvis mer utflytende for kriminaletterforskeren og hans datter.

Likevel er BODY først og fremst en utforsking av kroppen. For både visuelt og tematisk er  Malgorzata Szumowskas formmessige tilnærming radikalt undersøkende og problematiserende. Og dermed er dette på én og samme tid dypt alvorlige og beksvart komiske dramaet en fortsettelse av utforskningen av forholdet mellom sjel og legeme som preger hennes tidligere filmer. For BODY ble Szumowska belønnet med Sølvbjørnen for beste regi under filmfestivalen i Berlin tidligere i år, hvilket befester hennes velfortjente ry som en av Europas mest interessante kvinnelige regissører.

Regi

Malgorzata Szumowska (Polen, 1973) Filmografi: IN THE NAME OF (2013), ELLES (2011), 33 SCENES FROM LIFE (2008), STRANGER (2004), HAPPY MAN (2000)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}