BIFF 2011

Bombay Beach

2011 • 1t 20m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bombay Beach
Regi
Alma Har'el
På safari i byen verden glemte

De fleste tettsteder, byer og metropoler ligger der de ligger fordi mennesker på et eller annet tidspunkt hadde en god grunn til å slå seg ned der. Som regel betyr det at bosetningen er sentrert rundt en elv, en havn eller langs viktige handelsruter. Visse byer er dog planlagt uten slike praktiske hensyn; eksempler på dette er Brazils hovedstad Brasília, tettstedet Leknes i Lofoten, og Bombay Beach, som danner utgangspunktet for dokumentaren ved samme navn. På tross av utbyggernes store visjoner er Bombay Beach idag et forfallent tettsted med under tre hundre innbyggere. Her møter vi en rekke høyst forskjellige mennesker, som frivillig eller ufrivillig lever i eksil fra verden utenfor.

BOMBAY BEACH er en en dokumentar hvor virkeligheten redigeres og estetiseres med en tydelig signatur. Resultatet er en film som sender tankene hen til Harmony Korines utforskning av den ubemidlede amerikanske arbeiderklassen i GUMMO og JULIEN DONKEY-BOY, men med en åpenbar humanisme og empati for subjektene som ofte synes å glimre med sitt fravær i Korines filmer.

Regi

Etter flere år som musikkvideo- og reklamefilmregissør, for artister som Beirut og Jack Peñate og de politiske kampanjefilmene for Barack Obama, debuterer Alma Har'el i år med sin første langfilm, dokumentaren BOMBAY BEACH. Den visuelle lekenheten ved hennes tidligere virke kommer tydelig frem i debutfilmens formspråk.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}