BIFF 2006

BOMBAY CALLING

2006 • 1t 12m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bombay Calling
Regi
Ben Addelman & Samir Mallal
Arbeid og suksess i den globaliserte verden er ikke alltid det det gir seg ut for å være

BOMBAY CALLING gir et innsiktsfullt og morsomt portrett av et av globaliseringens hovedfenomener, nemlig “outsourcing”. Et av landene som er mest påvirket av dette er India, som på grunn av lavere lønnsutgifter og en engelsktalende befolkning, er et perfekt sted for engelske og amerikanske selskaper å flytte kundeservice og salgstjenester til. Med mye bedre lønn enn indisk gjennomsnitt, virker de utenlandske selskaper som en magnet på unge nyutdannete mennesker. Men hva skjer når man lever i én verden og jobber i en annen?

Vi møter mange fargerike mennesker, som for eksempel Sweetie, som forsørger hele familien med lønnen sin, og Charles, en selverklært “ladies’ man” som hovedsaklig selger til kvinnelige kunder. Til tross for mange morsomme poenger, unnlater ikke regissørene Addelman og Mallal å vise telefonsalgets mørkere sider, som at bare de beste lykkes. BOMBAY CALLING er en edruelig film om globaliseringens virkninger.

Regi

Ben Addelman avsluttet sin utdanning i kommunikasjonsstudier ved Concordia-universitetet i Montreal i 2001. Han jobbet for en Kosovo-basert NGO som kameramann, såvel som produsent for en National Geographic-dokumentar om Leger Uten Grenser. Han har tidligere laget dokumentarfilmen DISCORDIA sammen med Samir Mallal.

Samir Mallal avlsuttet sin utdanning ved Concordia-universitetet i 2002. Han har jobbet for National Film Board of Canada der han fikk trening i en rekke film- og mediaprosjekter. Samir Mallal er også skuespiller og musiker.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}