BIFF 2012

Bones Brigade: An Autobiography

2012 • 1t 50m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bones Brigade: An Autobiography
Regi
Stacy Peralta
Rampegutter.

BONES BRIGADE: AN AUTOBIOGRAPHY er Stacy Piraltas dokumentarfilm om det legendariske skatecrewet ved samme navn. I 1978 startet en oppfinnsom entreprenør og en av datidens dyktigste skatere et foretak som i løpet av 80-tallet skulle revolusjonere skating som hobby, sport og kulturelt fenomen. Under navnet Bones Brigade samlet ingeniøren George Powell og skatekjendisen Peralta en gruppe unge utskudd som alle hadde det til felles at de gjorde ting med og på skateboard som få andre kunne – eller turte – gjøre etter dem.

Via intervjuer og arkivopptak møter vi navn som Rodney Mullen, Steve Caballero, Lance Mountain, Tommy Guerrero, Mike McGill, Tony Hawk og Peralta selv. Vi får innblikk i miljøet, mentaliteten og personkjemien som lå til grunn for denne innflytelsesrike gjengen, som med sitt kreative syn på skating igangsatte prosesser som gjorde skatere til rockestjerner og mangemillionærer. BONES BRIGADE er et must for alle skatefans – og for alle med en interesse for moderne subkulturer.

Regi

Før BIFF-gjenganger og -favoritt STACY PERALTA ble guru for den yngre garde, var han en av de store skaterene og surferne på syttitallet. Bak kamera debuterte han med den mytiske, dog filmatisk forferdelige THE SEARCH FOR ANIMAL CHIN i 1987, med Bones Brigade-guttene i hovedrollene. Han jobbet siden for fjernsyn, før han regisserte den briljante dokumentarfilmen DOGTOWN AND Z-BOYS i 2001 om tiden da han selv var i rampelyset. Han fortsatte den selvbiografiske stilen med surfefilmen RIDING GIANTS (2004). Nå er han tilbake med filmen om tiden med Tony Hawk og gjengen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}