BIFF 2006

BORAT

1t 23m • England

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan
Språk
Engelsk
Regi
Larry Charles
Jagshemash! Kazakhstans store sønn er på veien for å lage dokumentar om USA.

Møt journalisten Borat fra Kazakhstan, den skandaløse, bartbekledde karakteren fra DA ALI G SHOW, legemliggjort av Sacha Baron Cohen. Han er Kazakhstans sjette mest kjente mann, og er sendt til USA for å lage en dokumentar om amerikansk kultur for Kazakhstans nasjonale TV-kanal. I New York sporer han opp uvitende fotgjengere for å få et innblikk i den amerikanske hverdagen, men dokumentarplanene tar en annen vending når han får se Pamela Andersson i en Baywatch-episode.

Borat blir hodestups forelsket, og med kazakhstansk bryllup i tankene legger crewet ut på veien mot Los Angeles for å oppsøke den barmfagre livredderen. Kjørende i en iskrembil fortsetter de å spre sin galskap på veiene. Borat utfordrer, sjenerer og provoserer utenforstående intervjuobjekter med sin framtreden, og bidrar til ellevill samfunnssatire. Den amerikanske middelklassen får sitt pass grundig påskrevet, likeså forskjellige karismatiske trossamfunn og rodeokulturen blir også latterliggjort. Det tar helt av da Borat og hans feite produsent havner i naken slåsskamp på hotellrommet og siden i hotellets bankettsal. En hysterisk og vulgær mockumentary som vil spre uforskammet mye latter.

Regi

Larry Charles ble født i New York og har jobbet mye innenfor TV. Han har vært skribent, produsent og regissør for blant annet SEINFELD, MAD ABOUT YOU og CURB YOUR ENTHUSIASM. Han var også med og utviklet animasjonsserien DILBERT og THE TICK. I 2003 skrev og regisserte han spillefilmen MASKED AND ANONYMOUS, hvor Bob Dylan var med på å skrive manus.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}