Hva plottet angår har BORGMAN mye til felles med Pier Paolo ..." /> Hva plottet angår har BORGMAN mye til felles med Pier Paolo ..."/> Hva plottet angår har BORGMAN mye til felles med Pier Paolo ...">
BIFF 2013

Borgman

2013 • 1t 53m • Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Borgman
Språk
Nederlandsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Alex van Warmerdam
Manus
Alex van Warmerdam
Foto
Tom Erisman
Produsent
Marc van Warmerdam
Borgmans diskrete sjarm

Etter å ha blitt jaget på flukt av en bevæpnet prest og hans håndlangere, drar den mystiske Borgman til et velstående villastrøk hvor han banker på døren hos ekteparet Richard og Marina og spør om å få låne badekaret. Richard jager Borgman på dør, men den fremmede vender snart tilbake, og utvikler etter hvert et nært bånd til Marina. Uten at Richard innser hva som foregår infiltrerer Borgman familiens liv, og sakte, men sikkert vinner han Marina og barna over på sin side.

Hva plottet angår har BORGMAN mye til felles med Pier Paolo Pasolinis TEOREMA, hvor en familie får besøk av en overjordisk skikkelse, og Michael Hanekes FUNNY GAMES, hvor to unge menn med onde hensikter banker på døren. Men stilistisk sett er den noe helt for seg selv, og historien tar også noen høyst uventede vendinger. Med denne uforglemmelige thrilleren beviser Alex van Warmerdam nok en gang at han er en av Europas mest spennende og uforutsigbare regissører.

Regi

ALEX VAN WARMERDAM er en nederlandsk filmskaper, komponist og maler. Filmene hans har fått mye oppmerksomhet ved internasjonale filmfestivaler. LITTLE TONY ble vist som en del av Un Certain Regard i Cannes i 2008, mens hans siste film, BORGMAN, nylig kjempet om Gullpalmen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}