BIFF 2002

Bowling for Columbine

2002 • 2t • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bowling for Colombine
Språk
Engelsk
Regi
Michael Moore
Manus
Michael Moore
Foto
Brian Danitz og Michael McDonough
Produsent
Charles Bishop, Michael Donovan, Kathleen Glynn, Jim Czarnecki og Michael Moore
Er amerikanere gale etter våpen - eller ganske enkelt gale? Samfunnsrefseren Michael Moore jakter på svaret.

Hvorfor begås langt flere drap med privateide våpen i USA enn i noe annet land? Den radikale dokumentarregissøren Michael Moore ville finne ut hvorfor amerikanerne har kløe i avtrekkerfingeren. Med skarp satire og overraskende vinklinger viser han vrengbildet av den amerikanske drømmen.

Med de tragiske hendelsene ved Columbine High School, Colorado i 1999 som kulisse, presenterer denne dokumentaren av USAs høyt skattede filmskaper Michael Moore et provoserende, dyptpløyende og ofte bitende vanvittig portrett av et kontinent i kvaler og med et folk som benevner en stor tragedie som bombingen av WTC som et tall som kunne vært hentet fra et bibelsitat. Med vår europeiske forankring, er det ikke alltid like lett å forstå hva som foregår i hodene på våre såkalte allierte. Michael Moore gjør et forsøk, men som alltid, fra sin særegne, ironiske, ja - noen vil kalle det sarkastiske innfallsvinkler. BOWLING FOR COLUMBINE ble presentert i årets hovedprogram i Cannes som den første dokumentarfilm som var funnet verdig til dette på mange år.

Regi

Michael Moore (1954, Flint i Michigan) var sjefredaktør for den alternative uavhengige avisen The Flint Voice fra 1976 til 1986. Vi ble først kjent med ham her i landet med filmen ROGER AND ME (1989), som anses for å være grunnleggende innovativ innen dokumentarfilmgenren. Siden har han laget filmene PETS AND MEAT (1992), CANADIAN BACON (1995) og THE BIG ONE (1997).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}