BIFF 2008

Boy A

2007 • 1t 40m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Boy A
Regi
John Crowley
En fullendt studie i retten til å begynne på nytt etter en forferdelig forbrytelse

John Crowleys BOY A, der nåtid og fortid er vevd sammen, forteller historien om den unge "Jack". Navnet er ikke hans virkelige navn, men han trenger en ny identitet for å kunne starte med blanke ark etter en spesielt grusom forbrytelse han begikk som 12-åring, og som verken pårørende eller media har glemt. I begynnelsen ser det ut til at en famlende og utrolig sjenert Jack sakte, men sikkert vil klare å skape seg et nytt liv, men fortiden er ikke lett å legge bak seg.

Tonen i filmen går fra håp til stadig større angst. Jack prøver fortvilet å holde på sin nyvunne frihet, samtidig som han vet altfor godt at alt kan bli knust på et øyeblikk. I sin første filmrolle gjør Andrew Garfield en ultrarealistisk skuespillerprestasjon. BOY A er en sterk og uforglemmelig filmopplevelse.

Regi

John Crowley begynte sin karriere som teaterregissør og har flere berømte oppsetninger bak seg. Han laget sin første spillefilm INTERMISSION i 2003 og vant Douglas Hickox-prisen ved British Independent Film Awards til beste debutregissør. BOY A er hans andre film. Hans tredje spillefilm, IS THERE ANYBODY THERE? (2008), hadde premiere ved årets filmfestival i Toronto.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}