BIFF 2012

Boy Eating the Bird's Food

2012 • 1t 20m • Hellas

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
To agori troei to fagito tou pouliou
Regi
Ektoras Lygizos
Sult.

Yorgos er en ensom ung mann som forsøker å holde hodet over vannet i et Hellas i resesjon. Han har få mennesker i livet sitt, og de som faktisk er der har han vanskelig for å forholde seg til. Hans bortimot eneste venn er en kanarifugl som bor med ham i den ellers nærmest tomme leiligheten hans. Han har ingen jobb og ingen penger, og samtidig nekter han å ta imot hjelp fra andre. I stedet går han rundt og sulter, til de grader at han må kjempe mot fristelsen til å stjele mat fra fuglevennen sin.

BOY EATING THE BIRD’S FOOD er film strippet for all eksess. Det som gjenstår er en renspikket skildring av den unge mannen og hans prekære situasjon. Den rå fremstillingen er rørende og vond, og ikke minst et hardslående yttrykk for det greske samfunnets harde økonomiske situasjon. Filmen er et ferskt bidrag til det som gjerne betegnes som den greske nybølgen.

Regi

Så langt har mesteparten av regierfaringen til greske EKTORAS LYGIZOS vært fra teater, skjønt han i 2004 gikk en runde på festivalene med kortfilmen PURE YOUTH. BOY EATING THE BIRD’S FOOD er hans debutfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}