BIFF 2017

Brasília: Life After Design

2017 • 1t 28m • Canada / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Brasília: Life After Design
Språk
portugisisk
Undertekster
engelsk
Regi
Bart Simpson
Manus
Nancy Marcotte, Bart Simpson
Foto
Alex Marcineanu
Produsent
Lucie Tremblay, Aimara Reques
Et arkitektonisk mesterverk og en sosial katastrofe

Da Brasil endelig besluttet å flytte hovedstaden fra Rio de Janeiro til en mer sentral region, endte de i 1960 opp med Brasilia – et modernistisk arkitektonisk mesterverk bygget på en øde savanne midt i landet, hvor det tidligere knapt hadde bodd mennesker. Det utopiske prosjektet ble tegnet av arkitekten Oscar Niemeyer i samråd med byplanleggeren Lúcio Costa, og reist over en periode på bare 41 måneder. Brasilia var ulik alle andre hovedsteder – en visjonær futuristisk metropol som var designet ned til minste detalj. Det var bare ett problem: Byen var ikke tilpasset mennesker.

BRASÍLIA: LIFE AFTER DESIGN er et melankolsk og tidvis surrealistisk portrett av en by som i dag har et langt høyere innbyggertall enn den opprinnelig ble dimensjonert for, men som står på UNESCOs verdensarvliste og dermed ikke kan utvides på vanlig vis. Dette er en ekstremt fascinerende film om mennesker som lever i smertefull disharmoni med en av de vakreste byene verden har sett.

Regi

Bart Simpson (Canada) BRASÍLIA: LIFE AFTER DESIGN er hans første helaftens dokumentarfilm. Han har produsert en rekke filmer, inkludert THE CORPORATION (2003) og BANANAS!* (2009).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}