BIFF 2006

BREAKDOWN

2006 • 1t 55m • USA / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Breakdown
Regi
Joanne Tucker
Et debattinnlegg mot USAs feilslåtte Midtøsten-politikk

BREAKDOWN prøver å vise hvordan USAs utenrikspolitikk overfor den arabiske og islamske verden er på sammenbruddets rand. Verdens eneste supermakt har de siste årene viet nesten all sin oppmerksomhet mot Midtøsten, men hva er planen for dets innvolvering i den ressursrike og strategisk viktige regionen? Og vil den virke? 

Gjennom intervjuer med soldater og frivillige møter vi mennesker som angrer på at de reiste til Irak i den tro at de skulle frigjøre folket og gjenoppbygge landet. Slik de ser det er hjemlandet deres forandret fra et frihetens og rettferdighetens fyrtårn, til nå å være drevet av økonomiske og militære hensikter. Detaljerte arkivopptak, intervjuer med soldater, tidligere CIA-sjefer og ledere for ulike politiske grupperinger, støtter alle opp om samme konklusjon: Styresmaktene i USA har med vilje ønsket å fremprovosere en konflikt i Midtøsten, og har samtidig villedet det amerikanske folket med motivene for å gå til krig.

BREAKDOWN er et klarttalende debattinnlegg mot USAs utenrikspolitikk. Tidligere kunne USA være stolt over å spre en politikk basert på likhet, verdighet og toleranse til andre land. Nå er det helt andre interesser som styrer politikken, hevder dokumentaren.

Regi

Joanne Tucker er dokumentarjournalist og har tidligere arbeidet i BBC og Al Jazeera.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}