BRIDEGROOM er en både rørende og opprørende film om hvordan ..." /> BRIDEGROOM er en både rørende og opprørende film om hvordan ..."/> BRIDEGROOM er en både rørende og opprørende film om hvordan ...">
BIFF 2013

Bridegroom

2012 • 1t 19m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Bridegroom
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Linda Bloodworth-Thomason
Manus
Linda Bloodworth-Thomason
Produsent
Harry Thomason, Douglas Jackson, Allan Crowe
Kjærlighet i Guds- og lovens øyne

Beretningen om de to ungdommene Shane og Tom som faller hodestups for hverandre blir svært emosjonell da Tom dør i en tragisk ulykke og Shane bestemmer seg for å ta et oppgjør med hans homofobe foreldre. Shanes sorgreaksjon blir sett av millioner på YouTube, og dette blir begynnelsen på filmprosjektet BRIDEGROOM. Shane er fra Montana og Tom var fra Indiana. De møttes i California, og søt musikk oppstod øyeblikkelig. Deres forhold skildres ved hjelp av arkivopptak, og de to elsket virkelig å filme og opptre sammen og hver for seg. Filmen skildrer også foreldrenes vidt forskjellige reaksjoner på deres sønners seksuelle legning: Shanes foreldre trer støttende til, mens Toms far blir voldelig og moren hans hevder hardnakket at homofili er synd.

BRIDEGROOM er en både rørende og opprørende film om hvordan andre menneskers syn på ens seksualitet – slik det kommer til uttrykk i loven, kirken og barndomshjemmet – legger rammene for kjærligheten en har mulighet til å oppleve.

Regi

LINDA BLOODWORTH-THOMASON er skaperen av komiserien “Designing Women”. BRIDEGROOM er hennes første dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}