BROADWAY IDIOT dokumenterer arbeidet med å omskape albumet t..." /> BROADWAY IDIOT dokumenterer arbeidet med å omskape albumet t..."/> BROADWAY IDIOT dokumenterer arbeidet med å omskape albumet t...">
BIFF 2013

Broadway Idiot

2013 • 1t 20m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Broadway Idiot
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Doug Hamilton
Foto
Dan Krauss
Produsent
Ira Pittelman
Punk goes Broadway

Green Days sjuende studioalbum «American Idiot» (2004) ble en uventet kommersiell suksess for et band som av de fleste ble regnet for å være godt over middagshøyden. Albumet var en god gammeldags rockeopera etter mønster av The Whos «Tommy», og ble raskt bandets bestselgende album siden deres store gjennombrudd «Dookie» ti år tidligere. Albumet inspirerte Broadway-veteranen Michael Mayer til å produsere en vaskeekte musikalversjon av albumet. Fem år senere var det duket for premieren på «American Idiot: The Musical».

BROADWAY IDIOT dokumenterer arbeidet med å omskape albumet til en sceneforestilling, og byr på et høyst underholdende møte mellom punkerne og deres nye samarbeidspartnere i musikalverdenen. Mye av det som gjør filmen så fascinerende - også for mennesker som aldri har hørt en Green Day-låt - er hvor like disse to verdenene viser seg å være. For som frontmann Billie Joe Armstrong sier det: «Vi var i stand til å skape en dialog jeg har villet ha hele mitt liv - og det skjedde ikke via rock'n'roll, det skjedde i teatret».

Regi

DOUG HAMILTON har lenge vært journalist for CBS News' «60 Minutes» og arbeidet med flere dokumentarer. Han har vunnet en rekke priser for sitt arbeid, inkludert tre Emmy-priser og en George Foster Peabody-pris.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}