BIFF 2005

Brødrene Grimm

2005 • 1t 57m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Brothers Grimm
Språk
Engelsk
Regi
Terry Gilliam
Manus
Ehren Kruger
Foto
Newton Thomas Sigel
Produsent
Charles Roven, Daniel Bobker
En visuelt sprudlende og samtidig grotesk fremstilling av karakterer fra eventyrriket
Fra den tiljublede regissøren Terry Gilliam (The Fisher King, Twelve Monkeys), kommer nå Brødrene Grimm, fortellingen om de to legendariske eventyrforfatterne William og Jacob Grimm, to brødre som reiser rundt på den napoleonske landsbygda og bekjemper monstre og demoner i bytte for raske penger. Men når de franske myndighetene finner ut av renkespillet deres, må svindlerne slåss mot en ekte forbannelse når de entrer en forhekset skog der unge jomfruer forsvinner under mystiske omstendigheter. Mange av deres navngjetne eventyr, deriblant Askepott, Lille Rødhette og Hans og Grete, er mesterlig vevd inn i historien, etter hvert som brødrene Grimm tvinges til å konfrontere alt deres utømmelige fantasi har gjort levende i dette episke slaget mellom fantasi og virkelighet.

Ikke siden Terry Gilliams JABBERWOCKY (1977) har vi sett en så visuelt sprudlende og samtidig grotesk fremstilling av karakterer fra eventyrriket. Men i motsetning til ridder- og dragedramaet fra syttitallet, er dette en av de mest påkostede filmer regissøren har gjort. Gilliam og hans set-designere Guy Hendrix Dyas og Judy Farr har skapt et ytterst fascinerende fantasiunivers hvor Matt Damon og Heath Ledger får boltre seg som de legendariske brødrene idet de prøver å forhindre den onde heksen i å bli allmektig i en forhekset skog. Det er den klassiske kampen mellom det gode og det onde, med andre ord. De er her alle sammen - både Hans og Grete, Rødhette og Rapunsel - men Gilliam har laget sin egen vri. Ifølge Gilliam har brødrene Grimms magiske eventyr hatt en enorm innflytelse på hele hans verdensanskuelse, i våken tilstand som i drømme. Denne filmen er hans revansj. Lar du deg forføre av Monty Python-regissørens galskap og ikke så rent lille genistrek, har du to herlige, underholdende timer i vente.

Regi

Terry Gilliam er den eneste amerikaneren i Monty Python-gjengen. Han har bidratt som skuespiller, manusforfatter og/eller regissør i legendariske filmer som MONTY PYTHON AND THE HOLY GRAIL (1975), LIFE OF BRIAN (1979) og MONTY PYTHONS MENINGEN MED LIVET (1983). Han solodebuterte som regissør i 1977 med JABBERWOCKY, mens mesterverket BRAZIL kom i 1985. På 90-tallet demonstrerte han sin allsidighet med filmene THE FISHER KING (1991), TWELVE MONKEYS og FEAR AND LOATHING IN LAS VEGAS (1998). Vi venter i spenning på Gilliams nye film TIDELAND.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}