BIFF 2012

Broken

2012 • 1t 31m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Broken
Språk
Engelsk
Regi
Rufus Norris
Manus
Mark O'Rowe
Foto
Rob Hardy
Produsent
Dixie Linder, Tally Garner, Nick Marston, Bill Kenwright
Knuste kjever og brustne illusjoner.

BROKEN handler om den elleve år gamle jenta Skunk, som lever i et rolig middelklassestrøk i London, hvor hver eneste solstråle som kastes mot jorden sluses gjennom Hipstamatics estetiserende filter. Filmen starter i det Skunk en helt alminnelig sommerdag blir vitne til at herr Oswald over veien uten forvarsel banker opp den sympatiske nabogutten Rick, etter at hans datter – i frykt for at Oswald skal la sin vrede gå utover familiens flatskjerm-tv – anklager Rick for voldtekt. Det brutale overfallet blir en skjellsettende opplevelse for Skunk, som deretter brått rives ut av barndommens uskyld og inn i tenårenes hengemyr av usikkerhet og uhåndterlige hormoner.

Regissør Rufus Norris’ imponerende debutfilm har tydelige paralleller til kritikerroste britiske ungdomsskildringer fra de senere år som Andrea Arnolds FISH TANK og Richard Ayoades SUBMARINE. Det varme og innbydende filmspråket skaper en påtakelig kontrast til den nye virkeligheten Skunk kastes ut i, og speiler i så måte hovedpersonens følelse av at ting ikke lenger henger riktig på greip

Regi

RUFUS NORRIS er en anerkjent britisk teater- og operaregissør som har høstet stor sukssess med sine tolkninger som blant annet FESTEN, VERNON GOD LITTLE og CABARET. Han debuterte som filmregissør i 2009 med kortfilmen KING BASTARD. BROKEN er hans første spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}