BIFF 2008

Brudgommen

2008 • 1t 36m • Island

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Brúðguminn
Regi
Baltasar Kormákur
Fra Islands mest applauderte regissør får vi en absurd modernisering av Tsjekhovs stykke "Ivanov"

I Kormákurs hittil mest ambisiøse prosjekt, oppdaterer og moderniserer han Anton Tsjekhovs stykke Ivanov og legger settingen til Flatey, en avsidesliggende øy på Islands nordkyst.

Jon er professor i litteratur og skal snart gifte seg med sin tidligere elev, Thora. Som eiere av øyas eneste bar, gjestgiveri og kolonial, er Thoras familie den mest prominente på øya. Det forestående bryllupet blir preget av pengekrangel om en forretningsavtale mellom Jon og Thoras foreldre som ikke gikk som den skulle. I tillegg byr Jons fortid på problemer, han har vært gift tidligere og har dårlig samvittighet for måten ekteskapet endte på.

Filmens tone heller like mye mot "A Midsummer Night's Dream" som den gjør mot Tsjekhov. Bryllupets gjester bidrar, på sitt eget absurde, komiske vis, med løsninger på dilemmaer av varierende grad. Vakkert redigert og strukturert driver BRUDGOMMEN frem og tilbake i tid, og speiler med dette den fysiske og psykiske usikkerheten hos hovedkarakterene, samt Jons medfødte, trassige pessimisme.

Regi

Baltasar Kormákur (f. 1966) er utdannet fra The Drama Academy of Iceland og er en av de mest populære og anerkjente skuespillerne av den yngre generasjon islendinger. Men det er som regissør, både for film og teater, at han virkelig har satt spor etter seg. Han har regissert ti teaterproduksjoner, både hjemme og utenlands, og fire spillefilmer før BRUDGOMMEN, alle har vært meget godt mottatt av både kritikere og publikum.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}