BIFF 2011

Buck

2011 • 1t 28m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Buck
Regi
Cindy Meehl
"Most of us have a bag of tricks. Buck has an arsenal."

I 1998 hadde Robert Redfords spillefilm THE HORSE WHISPERER premiere. Filmen ble godt mottatt av publikum og kritikere, og sørget for at substantivet 'whisperer' fikk en kort gullalder i den amerikanske underholdningsindustrien. Filmen fortalte en utrolig historie om en mann hvis evne til å snakke med hester – og gjennom dem, mennesker – syntes nærmest overnaturlig. Tretten år senere er det duket for dokumentarfilmen om den virkelige hesteviskeren Dan "Buck" Brannaman, og som så ofte ellers viser det seg at virkeligheten er mer fascinerende enn fiksjonen.

BUCK forteller historien om en mann hvis livsfilosofi er formet av hans voldelige far. Brannaman avskyr enhver form for vold, og hans tilnærming til hestetemming består av like deler psykologi, intuisjon og zen-lignende kontemplasjon. BUCK vant publikums dokumentarpris under årets festival i Sundance, og vil utvilsomt også bli en publikumsfavoritt i Bergen. Med sin debutfilm om hestetemming, avslører Cindy Meehl mer om den menneskelige tilstand enn hva de fleste andre regissører gjør i løpet av en hel karriere.

Regi

Etter kunststudier ved Marymount Manhattan College og The National Academy Museum and School of Fine Arts var det i retningen klesdesign Cindy Meehl drev sin karriere. Ellers uerfaren med filmproduksjon, var det det tilfeldige møtet med sitt fremtidige dokumentarobjekt Buck Brannaman som drev henne til å utarbeide, regissere og del-produsere BUCK, som så langt blant annet har høstet publikumsprisen ved filmfestivalen i Sundance.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}