BIFF 2010

Budrus

2009 • 1t 10m • Israel / Palestina / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Budrus
Regi
Julia Bacha
Israelerne er mer redd for palestinsk ikke-vold enn for raketter fra Gaza

En av årets viktigste dokumentarfilmer handler om innbyggerne i landsbyen Budrus. De maktet det få andre palestinere har klart – å få israelske myndigheter til å endre fattede vedtak, i ren frykt for at ikke-voldelige metoder skulle spre seg. Budrus er en liten landsby på Vestbredden som ligger på grensen til Israel. Her hadde de israelske myndighetene bestemt at den såkalte antiterrormuren skulle gå rett gjennom landsbyen. Den palestinske aktivisten Ayed Ahmad Hussein Morrar hadde andre mål. Sammen med innbyggerne i Budrus maktet han via år med ikke-voldelige aksjoner det ingen hadde trodd og få noen sinne har opplevd – at israelske myndigheter ombestemte seg.

BUDRUS er produsert av amerikanske Justvision, et kvinnekollektiv med både israelske og palestinske medarbeidere. BIFF har vist flere filmer av dem før – og har gleden av å invitere både Ayed Morrar og den palestinske produsenten Raya Salameh til BIFF.

Regi

Julia Bacha er en brasiliansk filmklipper og regissør som først gjorde seg bemerket som manusforfatter og klipper på Al Jazeera-dokumentaren CONTROL ROOM i 2004. To år senere var hun medregissør på ENCOUNTER POINT. BUDRUS er den første filmen hun har regissert på egenhånd.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}