BIFF 2012

Bugis Street Redux

2012 • 1t 38m • Hong Kong / Singapore

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Yao Jie Huang Hou
Regi
Yonfan
1122 Boogie Woogie Avenue.

BUGIS STREET REDUX er en nyoppusset versjon av Yonfans' BUGIS STREET, som etter premieren i 1995 ble en svært populær film i visse miljøer, på grunn av sin overdådige omfavnelse av transseksualitet og andre marginaliserte sider av det singaporske samfunnet. Historien følger den 16 år gamle tjenestepiken Lien, som etter å ha levd et beskyttet liv som tjener i det vestlige Malaysia, flytter til Singapore for å arbeide som stuepike ved Sin Sin Hotel. Her innlemmes hun raskt i et fellesskap av transvestitter, prostituerte og andre utskudd, som snur den unge jentas verden på hodet, og viser henne gledene ved et liv på siden av samfunnsnormene.

BUGIS STREET REDUX er en klassisk historie om uskyldig naivitet i møte med den korrumperende påvirkningen fra en frydefull praktisering av alskens tabubelagte fetisjer og preferanser. Og takket være restaureringen, fremstår fotograf Jacky Tangs nennsomt komponerte bilder som enda mer imponerende enn ved premieren.

Regi

Fotograf og filmregissør YONFAN født i 1947 kommer fra Hong Kong. YONFAN jobbet lenge som fotograf og var kjent for sine flotte portretter av Hong Kongs berømtheter. Han begynte etterhvert å lage film og debuterte med A CERTAIN ROMANCE i 1984 og hadde senere stor kommersiell suksess med LAST ROMANCE (1988). Han begynte etterhvert å bevege seg utenfor de tradisjonelle mønstrene. Filmen BISHONEN (1998) ble en milepæl i YONFAN sin regissørkarriere med sine eksplisitte skildringer av homofil lidenskap. Siden har han blant annet vært innom kontroversielle temaer som transvestisme i BUGIS STREET (1995) og sadomasochisme i COLOUR BLOSSOMS (2004).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}