2016 • 1t 13m • Danmark / Frankrike / Nederland / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Bugs
Språk
engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Andreas Johnsen
Foto
Andreas Johnsen
Produsent
Bruno Felix, Hanne Phlypo
Larver til lunsj

Innen år 2050 vil det være over 9 milliarder mennesker på jorden, og FN estimerer at matproduksjonen må øke med 70 % for å kunne mette alle. Som en følge av dette anbefaler de satsing på spiselige insekter for å bekjempe sult i verden. Kokker og gastronomer hyller smaken, miljøvernere bærekraftigheten og helseforskere næringsinnholdet. Det snakkes om den nye supermaten. Så hvorfor har folk flest i Vesten likevel store motforestillinger mot å la insekter få en plass på middagstallerkenen?

I tre år har forsker Josh Evans, sammen med de velrenommerte kokkene Ben Reade og Roberto Flore fra København-baserte og Noma-initierte Nordic Food Lab, reist verden rundt for å lære av de to milliarder menneskene som allerede spiser insekter. Vi får følge med på deres samtaler og opplevelser i naturen, på forskningslaben, gårdsbesøk og internasjonale konferanser. På veien forsøker de å overbevise oss om at insekter kan være en delikatesse ved å smake seg frem og tilberede retter som gresshoppe-ravioli, gelato av larveost og bie-ceviche.

Regi

Andreas Johnsen (Danmark, 1974) Filmer i utvalg: AI WEIWEI: THE FAKE CASE (2013), KIDD LIFE (2012), A KIND OF PARADISE (2011), MR. CATRA: THE FAITHFUL (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}