2016 • 1t 13m • Danmark / Frankrike / Nederland / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket. Billettsalg til BIFF åpner 3. oktober.
Originaltittel
Bugs
Språk
engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Andreas Johnsen
Foto
Andreas Johnsen
Produsent
Bruno Felix, Hanne Phlypo
Larver til lunsj

Innen år 2050 vil det være over 9 milliarder mennesker på jorden, og FN estimerer at matproduksjonen må øke med 70 % for å kunne mette alle. Som en følge av dette anbefaler de satsing på spiselige insekter for å bekjempe sult i verden. Kokker og gastronomer hyller smaken, miljøvernere bærekraftigheten og helseforskere næringsinnholdet. Det snakkes om den nye supermaten. Så hvorfor har folk flest i Vesten likevel store motforestillinger mot å la insekter få en plass på middagstallerkenen?

I tre år har forsker Josh Evans, sammen med de velrenommerte kokkene Ben Reade og Roberto Flore fra København-baserte og Noma-initierte Nordic Food Lab, reist verden rundt for å lære av de to milliarder menneskene som allerede spiser insekter. Vi får følge med på deres samtaler og opplevelser i naturen, på forskningslaben, gårdsbesøk og internasjonale konferanser. På veien forsøker de å overbevise oss om at insekter kan være en delikatesse ved å smake seg frem og tilberede retter som gresshoppe-ravioli, gelato av larveost og bie-ceviche.

Regi

Andreas Johnsen (Danmark, 1974) Filmer i utvalg: AI WEIWEI: THE FAKE CASE (2013), KIDD LIFE (2012), A KIND OF PARADISE (2011), MR. CATRA: THE FAITHFUL (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}