BIFF 2011

Burma Soldier

2010 • 1t 10m • Irland / Burma / Thailand / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Burma Soldier
Regi
Nic Dunlop
Myo Myint kroppsliggjør på samme tid offer og overgriper

Fokuspunktet i BURMA SOLDIER er Myo Myint, en tidligere soldat som gav ungdommen sin til Burmas militærregime. Etter at han mister flere kroppsdeler i en mineeksplosjon forlater han militæret og slutter seg til den demokratiske opposisjonen mot regimet. Slik kroppsliggjør han på en unik måte både overgriper og offer på samme tid. Filmens største styrke er likevel hvor villig den er til å reflektere over hvordan de lavest på rangstigen i den burmesiske hæren stort sett er vel så engstelige og skeptiske til regimet som dem de terroriserer i regimets navn.

For det meste består BURMA SOLDIER av Myints forferdelige fortellinger fra krigen. Han forteller detaljert om hvordan han motvillig ble vitne til at medsoldater lemlestet og voldtok i tjenesten. Intervjuene er filmet fra en flyktningleir av gresshytter på grensen mellom Thailand og Burma. Her venter Myo Myint på å få innvilget asyl i USA, slik at han kan gjenforenes med søsknene sine.

Regi

Nic Dunlop er en fotograf og forfatter basert i Bangkok. Han har hatt saker på trykk i flerfoldige trykksaker verden over, blant andre The Guardian, The Independent, The Daily Telegraph, The New York Times, Newsweek, The South China Morning Post og The Sydney Morning Herald. Han har også jobbet for organisasjoner som Care, Greenpeace International og UNICEF. Dunlop debuterer som dokumentarfilmregissør med BURMA SOLDIER. Ricki Stern og Annie Sundberg driver sammen med Katie Brown produksjonsselskapet Break Thru Films. Blant filmene de har laget, har de høstet priser og lovord for THE TRIALS OF DARRYL HUNT (2006), en dokumentar om en mann som ble uskyldig dømt for voldtekt og drap.På Biff i 2007 viste de THE DEVIL CAME ON HORSEBACK.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}