BIFF 2012

Burmas stemme

2011 • 0t 56m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Burmas stemme
Regi
Turid Rogne
Frihet over eteren.

BURMAS STEMME er en dokumentarfilm som skildrer den unike radio- og tv-stasjonen The Democratic Voice of Burma (DVB) i en historisk viktig periode både for Burma og kanalen selv. Filmen følger kanalen gjennom fire avgjørende år frem til høsten 2011, og utforsker spørsmålet om hvorvidt Burma virkelig er på vei til å bli et reelt demokrati. Fra en bakgård i Oslo kjemper journalistene i DVB den seige kampen mot et av verdens verste diktaturer ved hjelp av radio- og tv-sendinger. I et nært portrett følger vi burmeserne frem mot sin første direktesending under Burmas hittil eneste valg på 20 år, og kort tid etter valget markerer de nok en milepæl ved å dekke løslatelsen av opposisjonsleder Aung San Suu Kyi i direktesending.

Få temaer danner utgangspunkt for like mange dokumentarfilmer som Aung San Suu Kyi og kampen for et fritt og demokratisk Burma. I BURMAS STEMME gis denne langvarige demokratiske kampen en forankring i hjemlige forhold, noe som flytter kampen mot diktaturet et langt skritt nærmere vår egen, norske hverdag.

Regi

TURID ROGNE er født og oppvokst i Ørsta, og har studert journalistikk og dokumentarfilm ved Høgskulen i Volda. Hun har regissert filmene KAMIKAZE (2002), INKOGNITO (2003) og EINAR (2004). BURMAS STEMME (2011) er hennes femte dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}