BIFF 2008

Burn After Reading

2008 • 1t 36m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Burn After Reading
Språk
Engelsk
Regi
Joel Coen, Ethan Coen
Manus
Joel Coen, Ethan Coen
Foto
Emmanuel Lubezki
Produsent
Joel Coen, Ethan Coen, Tim Bevan, Eric Fellner
Intelligens er relativt

Møt George Clooney, Brad Pitt, John Malcovich og Frances McDormand i en mørk spionkomedie fra Coen-brødrene, fire ganger Oscar-vinnere i 2008 for NO COUNTRY FOR OLD MEN.

Osbourne Cox (Malkovich) er CIA-agenten som sliter litt over snittet. Ikke fikser han jobben, ekteskapet er i krise og samtidig er han for glad i spriten. Harry Pfarrer (Clooney) jobber i finansdepartementet, ikke helt spiselig for alle sine omgivelser. Fritiden går med til nettdating bak konas rygg, han lager sexleketøy i kjelleren og har et forhold til Osbournes missfornøyde hustru.

Når Osbourne får sparken bestemmer han seg for å skrive sine memoarer - selv om han særdeles lite å skrive om. Han skiver et første utkast som raskt havner på avveie, i hendene på to skruppelløse gymstudio-ansatte, fast bestemte på at det er superhemmelig informasjon de plutselig har fått tilgang til. Plan pengeutpressing er nært forestående.

Kjærlighet og forretninger går hånd i hånd helt til ingen lenger vet hvem de kan stole på. Og til de involverte alle må stille seg det samme spørsmålet: Hvor smarte er de egentlig, gjengen der borte hos CIA?

Regi

Joel Coen er født i Minneapolis i 1954. Etter å ha studert ved New York University begynte han å filme med sin bror Ethan (f. 1957) . Sistnevnte pleier ikke å titulere seg som regissør, men de to jobber tett sammen fra manusstadiet og Ethan er produsent. BLOOD SIMPLE fra 1984 markerte en lysende debut og siden fulgte bl.a. ARIZONA JUNIOR (1987), MILLER'S CROSSING (1989), BARTON FINK (1991), FARGO (1996), THE BIG LEBOWSKI (1997), OH BROTHER WHERE ART THOU? (2000), THE MAN WHO WASN'T THERE (2001), INTOLERABLE CRUELTY (2003) og NO COUNTRY FOR OLD MEN (2007).
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}