BIFF 2018

Burning

2018 • 2t 28m • Sør-Korea

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Beoning
Språk
koreansk
Undertekster
engelsk
Regi
Chang-dong Lee
Manus
Jungmi Oh, Chang-dong Lee, basert på en novelle av Haruki Murakami
Foto
Hong Kyung-pyo
Produsent
Ok Gwang-hee
Brent barn skyr ilden

Bygdegutten Jong-su er student i Seoul da han en dag møter den vakre Hae-mi og mirakuløst nok innleder et forhold til henne. Alt er fryd og gammen til den dagen Hae-mi vender tilbake fra ferie i Afrika arm i arm med sin nye bestevenn Ben. Ben får umiddelbart varsellampene til å lyse hos Jong-su, men Hae-mi lar seg sjarmere av den velstående og verdensvante sosiopaten, og en dag er hun til Jong-sus store forferdelse sporløst forsvunnet …

BURNING er Lee Chang-Dongs første spillefilm siden festivalfavoritten POESI fra 2010. I sin nye film har han tatt utgangspunkt i en novelle av Haruki Murakami, og skapt en spennende psykologisk thriller med dyp sosial klangbunn. Det er sjelden man ser så komplekse karakterer i denne sjangeren, og det samme gjelder plottet, som forblir ambivalent og flertydig helt fram til siste bilde. Det eminente fotoet, den elegante klippingen og bruken av musikken fra Louis Malles HEISEN TIL SKAFOTTET fra 1958 gjør dette til et stykke gnistrende god filmkunst, som sementerer Sør-Koreas status som Asias mest vitale filmnasjon.

Regi

Lee Chang-dong (Sør-Korea, 1954) Filmografi: POESI (BIFF 2011), SECRET SUNSHINE (2007), OASEN (BIFF 2002), PEPPERMINT CANDY (1999), GREEN FISH (1997)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}