BIFF 2016

Café Society

2016 • 1t 36m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Café Society
Språk
engelsk
Undertekster
norsk
Regi
Woody Allen
Manus
Woody Allen
Foto
Vittorio Storaro
Produsent
Letty Aronson
En uironisk Allen i LA

I CAFÉ SOCIETY tar Woody Allen oss tilbake til 30-tallet, når han skildrer eventyrene til den unge newyorkeren Bobby, som takket være sin innflytelsesrike onkel får en fot innenfor døren i Hollywood. Her forelsker han seg i onkelens elskerinne, før omstendighetene brått fører ham tilbake til New York, hvor han ender opp med å drive en nattklubb sammen med broren, som er en sentral skikkelse i byens underverden.

Etter verdenspremieren i Cannes ble CAFÉ SOCIETY raskt utropt til Woody Allens beste film siden BLUE JASMINE, og den rangerer også nær toppen av listen over regissørens beste filmer i det nye årtusenet. Filmen viser en Allen som toner ned sine karakteristiske særegenheter til fordel for en stilsikker og underholdende skildring av 30-tallets USA, som har mye til felles med RADIO DAYS fra 1987. Men med Hollywoods heteste unge nevrotikere Jesse Eisenberg og Kristen Stewart i hovedrollene, og regissørens umiskjennelige øre for dialog, er den like fullt gjenkjennelig som en Woody Allen-film.

Regi

Woody Allen (USA, 1935) Filmer i utvalg: BLUE JASMINE (2013), MIDNIGHT IN PARIS (2011), YOU WILL MEET A TALL DARK STRANGER (2010) HOLLYWOOD ENDING (2002), MANHATTAN (1979), ANNIE OG JEG (1977)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}