BIFF 2012

Call Me Kuchu

2012 • 1t 27m • USA / Uganda

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Call Me Kuchu
Regi
Katherine Fairfax Wright, Malika Zouhali-Worrall
Stolthet og fordom i Uganda.

I Uganda er ”kuchu” et skjellsord for homofile og lesbiske. Vi møter David Kato og andre aktivister i deres kamp mot daglig trakassering, mot innføringen av dødsstraff for HIV-positive homofile og mot fengsel for folk som ikke angir kjente homofile. David er den første personen i Uganda som er åpent homofil, og insisterer på at ”dersom vi fortsetter å gjemme oss vil de si at vi ikke er her”.

SMUG kjemper mot den lokale pressen, som publiserer navn og bilder av ugandiske homofile og oppfordrer til at de skal henges. Evangeliske amerikanske predikanter fyrer oppunder homohatet, og deres lokale støttespillere hevder paradoksalt nok at aksept for seksuelle minoriteter er påtvunget utenfra. Kato og de andre aktivistene gjør det de kan for å få mest mulig oppmerksomhet fra internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner og politiske ledere, mens det er farlig å stikke seg ut i hjemlandet. Kampen står om liv og død, og det var med god grunn at SMUG, ved leder Frank Mugisha, vant Raftoprisen i fjor.

Regi

Etter film- og antropologistudier ved Columbia University har KATHERINE FAIRFAX WRIGHT etablert seg som produsent og prisvinnende fotograf. Hun produserte GABI ON THE ROOF IN JULY, som vant prisene for beste spillefilm og beste skuespillerinne ved Brooklyn Film Festival i 2010. I 2012 kåret Filmmaker Magazine henne til et av 25 nye ansikter i uavhengig film.

Etter studier i International Affairs i Cambridge og Paris har MALIKA ZOUHALI-WORALL jobbet som journalist og publisert i Financial Times og for CNN. Hun har gjort reportasjer fra India, Uganda, Kina og USA om politikk, teknologi og LGBT-rettigheter. I 2012 kåret Filmmaker Magazine henne til et av 25 nye ansikter i uavhengig film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}