BIFF 2012

Camp 14: Total Control Zone

2012 • 1t 44m • Tyskland / Sør-Korea

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Camp 14: Total Control Zone
Regi
Marc Wiese
Den menneskelige overlevelsesevnen i praksis.

Shin Dong-Hyuk ble født i en fangeleir i Nord-Korea. Fra han var seks år gammel måtte han jobbe hardt i kullgruvene, og var konstant i fare for vold og tortur. Han tilbrakte hele 23 år i leiren før han forsøkte å rømme. Han kom seg til slutt til Sør-Korea. CAMP 14: TOTAL CONTROL ZONE er historien om Shin og hvordan et menneske kan tilpasse seg de mest horrible situasjoner, for så å slite med å forstå samfunnet utenfor. For Shin var ikke konseptet frihet i seg selv den avgjørende faktoren for å rømme, det var de små tingene: Å spise kylling, å gå i fargerike klær, ikke lenger frykte politimenn på gaten. Men Seoul er veldig annerledes, og noen dager vil Shin helst bare dra hjem – hjem til fangeleiren.

Filmen inneholder intervjuer med tidligere fangevoktere i lignende leirer, som også, i likhet med Shin, har rømt til Sør-Korea. De gruer seg til dagen de må fortelle sine barn hva de har gjort, og hvordan samfunnet i Nord-Korea egentlig er. CAMP 14: TOTAL CONTROL ZONE er et gripende dokument fra virkeligheten som forteller en universell historie om menneskets vilje til å overleve.

Regi

MARC WIESE er en tysk regissør, og har regissert dokumentarer for TV og kino i en årrekke. Han debuterte i 1995 med BETWEEN PRISON AND PALACE. Han har vunnet en rekke priser, inkludert Silver World Medal-prisen ved New York Festivals, og prisen for mest verdifulle dokumentar ved Cinema for Peace Awards i Berlin.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}