BIFF 2010

Camp Victory, Afghanistan

2010 • 1t 28m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Camp Victory, Afghanistan
Regi
Carol Dysinger
USAs vei ut av Afghanistan er lengre enn noen ønsker å innrømme

CAMP VICTORY, AFGHANISTAN er en dokumentarfilm som maler et lite oppløftende bilde av Afghanistans fremtid. Nå som USA har vedtatt en tidsplan for tilbaketrekningen av de amerikanske soldatene, er det viktigere enn noensinne at afghanerne makter å stable på beina en fungerende hær, dersom de skal ha noen som helst sjanse til å opprettholde lov og orden når amerikanerne forlater landet. I denne filmen møter vi en afghansk general som har fått det lite misunnelsesverdige oppdraget med å samle og lede en bataljon med afghanske soldater. Vi følger soldatenes trening idet de tar imot en tilsynelatende endeløs rekke av amerikanske instruktører.

I tillegg til å skildre livet og utviklingen til den afghanske bataljonen, trekker filmen opp historiske linjer, og setter dagens situasjon inn i en historisk kontekst. Afghanistan er kjent som landet som tar livet av imperier, og filmen argumenterer sterkt for at USA er neste navn på lista. CAMP VICTORY, AFGHANISTAN er et usminket portrett av tilstandene i et land som alltid er i krig.

Regi

Carol Dysinger er en amerikansk regissør, fotograf, klipper og generell filmatisk altmuligkvinne som debuterte i regissørstolen med JOHN LENNON LIVE IN NEW YORK CITY allerede i 1986. 24 år senere regisserte hun sin andre film CAMP VICTORY, AFGHANISTAN.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}