BIFF 2008

Captain Abu Raed

2008 • 1t 50m • Jordan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Captain Abu Raed
Regi
Amin Matalqa
Inspirerende indiefilm fra Jordan – den første 35mm derfra overhodet – og Oscarkandidat

Abu Raed er vaktmester ved den internasjonale flyplassen i Amman. Selv har han aldri hatt sjansen til å reise, og han opplever derfor verden via bøker og korte møter med de reisende på flyplassen. En dag finner han en kapteinlue i søppelet. En gutt følger nysgjerrig etter når han ser Abu Raed med luen på. Neste morgen våkner han og ser en gjeng med nabobarn stå utenfor; de tror han er en ekte pilot. Glad for selskap og oppmerksomhet, tar han barna med på fargerike reiser rundt omkring i verden gjennom sine oppdiktede historier. Slik inspirerer han dem til å tro på egne ambisjoner. Murad, en sint og hevngjerrig outsider, beskylder Abu Raed for å skape falske forhåpninger hos barna, og legger seg i selen for å bevise at Abu Raed er en falsk løgner.

Med KAPTEIN ABU RAED har regissør og manusforfatter, Amin Matalqa, høstet heder og ære ved et stort antall filmfestivaler, blant annet stakk han av med publikumsprisen ved årets Sundance-festival. Det sies at dette er Jordans første spillefilm i 35mm - og årets Oscarkandidat.

Regi

Amin Matalqa (f. 1976) er en prisbelønnet manusforfatter og regissør født i Jordan. 13 år gammel flyttet han og familien til USA. Han fullførte sin regiutdannelse ved The American Film Institute i 2007, og samme år var han i full gang med å lage sin (og Jordans) første spillefilm, CAPTAIN ABU RAED. Tidligere har han laget omkring 25 kortfilmer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}