BIFF 2005

Carambole

2005 • 1t 42m • Sverige / Tyskland / Danmark / Norge / Finland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Carambole
Regi
Daniel Lind Lagerlöf
Kriminalfilm basert på Håkan Nessers roman

Det regner og er mørkt ute. En 14-årig gutt dør momentant når han blir truffet av en bil. Sjåføren forsvinner fra ulykkesstedet, noe han skal angre bittert på og som vil forandre livet hans for alltid. Det har gått en stund siden Van Veeteren sluttet som politietterforsker. Han har trukket seg tilbake i sitt antikvariat og har etterhvert også lykkes i å gjenopprette kontakten med sin sønn Erich - inntil det grusomme skjer.

Etter at sjokket og den første sorget har lagt seg, er det ingen som kan hindre Van Veeteren i å delta i etterforskningen. Men når politiet kommer over et bilde av Erich som Van Veeteren ikke vil vedkjenne seg, settes hans forhold til tidligere kollegaer på prøve. Det blir et kappløp mot klokken når de forstår at morderens neste offer er den eneste som kan gi dem svaret på hvorfor Erich ble tatt av dage. Har morderne tatt feil person? Svaret finnes der ute, men vil Van Veeteren finne frem til det i tide?

Regi

Daniel Lind Lagerlöf (f. 1969) har i flere år arbeidet som regiassistent for blant andre Kjell Sundvall og Bille August. Parallelt har han regissert kortfilmer og flere episoder av TV-serien "Skjærgårdsdoktoren", samt andre dramaserier for SVT. Filmografien består bl.a. av DET STORE GJENNOMBRUDDET (1999), HANS OCH HENNES (2001) og prisvinneren MIFFO (2003).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}