BIFF 2010

Carancho

2010 • 1t 47m • Argentina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Carancho
Regi
Pablo Trapero
Bruk bilbelte!

Buenos Aires er hvert år åsted for et uvirkelig høyt antall trafikkulykker. Det har gitt liv til en høyst særegen næringskjede, hvor advokater har som virke å følge etter ambulanser i håp om å komme først frem til offeret for å sikre seg en potensiell klient i en kommende erstatningssak. En av disse advokatene, som på folkemunne kalles carancho (gribb), er Sosa.

CARANCHO begynner med lyden fra en trafikkulykke i Buenos Aires. Denne trafikkulykken bringer sammen ambulansejegeren Sosa og akuttlegen Luján. De bærer på hver sin måte mye bagasje fra belastende liv og yrker, og selv om de tilnærmer seg det fra ulike hold, er det grunnlag for et gjenkjennende fellesskap. Pablo Traperos nye film er et mesterlig drama som kombinerer intime personportretter med nervepirrende elementer fra thriller og heist-filmer. Resultatet er en kontemporær argentisk noir-film – kompleks og intens fra start til slutt, og hele veien preget av Traperos perfeksjonistiske øye for detaljer.

Regi

Pablo Trapero er en argentinsk filmprodusent, regissør og klipper, som har gjort seg bemerket med filmer som tar vanlige menneskers liv på alvor, samtidig som de stiller kritiske spørsmål til det argentinske og latinamerikanske samfunnet. Trapero spillefilmdebuterte i 1999, og har siden den gang regissert sju langfilmer, hvorav dramakomedien CRANE WORLD (1999) og komedien ROLLING FAMILY (2004) er de mest kjente. Hans sjette spillefilm CARANCHO er Argentinas Oscar-kandidat. 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}