BIFF 2009

Carmen meets Borat

2008 • 1t 25m • Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Carmen meets Borat
Regi
Mercedes Stalenhoef
Carmen/David møter Borat/Goliat

Du har sannsynligvis aldri hørt om den rumenske landsbyen Glod, men sjansen for at du har sett den lille byen på film er derimot stor. Det var nemlig her Sacha Baron Cohen erklærte ”Jak sie masz? I’ma Borat, this is my country of Kasakhstan. Is nice!” for verden i Larry Charles' BORAT: CULTURAL LEARNINGS OF AMERICA FOR MAKE BENEFIT GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN (2006). Carmen og de andre innbyggerne i Glod trodde BORAT var en dokumentarfilm, og får seg en mildt sagt ubehagelig overraskelse da de får se hjemstedet fremstilt som et sentrum for innavl og perversjoner befolket av usiviliserte og mentalt tilbakestående svindlere.

Den uflatterende feilrepresentasjonen går dog ikke upåaktet hen ute i den store verden, og en dag dukker det opp et kobbel med advokater som vil hjelpe innbyggerne med å saksøke produksjonsselskapet 20th Century Fox.

CARMEN MEETS BORAT startet egentlig som en dokumentar om Carmen, men utviklet seg med tiden til en film om hvordan den amerikanske underholdningsindustrien totalt overkjører en liten, velvillig østeuropeisk landsby i sin jakt etter autensitet og profitt.

Regi

Mercedes Stahlenhoef er en nederlandsk dokumentarfilmskaper som debuterte med IK WIL NOOIT BEROEMD WORDEN i 2005. CARMEN MEETS BORAT er hennes andre helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}