BIFF 2004

Carmen

2003 • 1t 59m • Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Carmen
Språk
Spansk
Regi
Vicente Aranda
Manus
Vicente Aranda og Joaquin Jorda
Foto
Paco Femenia
Produsent
Juan Alexander

I Sør-Spania i 1930 går en ung forfatter inn i en katedral. Der møter han en vakker kvinne. Hun begynner å spå ham i kort, men forfatteren blir jaget på dør av banditten José, som braser inn i et anfall av voldsom sjalusi. Da de to mennene møtes igjen, er José drapsdømt og venter på å bli henrettet. Fra cellen forteller han historien om forholdet sitt til forføreriske Carmen. Dette tilbakeblikket utgjør størsteparten av filmen. Det eneste José ønsker seg, er det Carmen ikke kan gi ham: Han vil ha henne for seg selv.

Regissør Vicente Aranda vender tilbake til Prosper Mérimées roman i adaptasjonen av historien mange kjenner fra operascenen. Paz Vega er kjent fra blant annet SEX OG LUCIA (2001), og befester her sin posisjon som Antonio Banderas' kvinnelige motstykke. Med en historie preget av sex og død, og med lidenskapelige Andalusia som bakteppe, er CARMEN like spansk som paella og Picasso.

Regi

Vicente Aranda (f. 1926) er blant spansk films virkelige veteraner, og var blant de 40 internasjonale regissørene som ble bedt om å bidra med et avsnitt til filmen LUMIÈRE ET COMPAGNIE i anledning filmens hundreårsjubileum i 1995. Aranda har hatt manus og regi på over 20 filmer, deriblant AMANTES (1991) som vant Sølvbjørnen ved filmfestivalen i Berlin.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}