BIFF 2007

Cartoneros

2006 • 1t 01m • Argentina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Cartoneros
Regi
Ernesto Livon-Grosman
Søppelsamlerne i Buenos Aires fagorganiserer seg

Hva skjedde i Argentina etter økonomien kollapset i 2001? Økonomien har stablet seg på bena igjen, men en lite dokumentert bieffekt var et oppsving for resirkuleringsindustrien. Valutaen var ikke verdt papiret det var trykket på, og det var umulig å handle på det internasjonale markedet. Papirindustrien kunne ikke lenger kjøpe papirmasse fra utlandet og måtte se seg om etter papir på det interne markedet. Søppelspannene i Buenos Aires ble forvandlet til gullgruver.

CARTONEROS følger de profesjonelle søppelsamlerne, cartoneros, i Buenos Aires. De har alltid levd av å samle og sortere andres søppel. Som en følge av den økonomiske krisen ble bosset de samlet mer verdt, men samlerne ble ikke rikere. Krisen rammet alle samfunnslag og selv de rike begynte å spare boss for å selge det til resirkulering. Samlerne, som ikke synes den økte søppelprisen kom dem til gode, ender med å måtte fagorganisere seg. Denne dokumentaren følger en annerledes miljøtilpasning gjennom øynene til de aller fattigste.

Regi

Ernesto Livon-Grosman er født og oppvokst i Buenos Aires. Han har også bodd en tid i Patagonia, før han måtte dra i eksil fra militærdiktaturet. Da demokratiet ble gjeninnført bosatte Livon-Grosman seg på nytt i Argentina, men i dag bor og underviser han i Boston, USA, hvor han er amanuensis i spanskstudier ved Boston College. CARTONEROS, hans første film, er hans forsøk på å dissekere den argentinske sjelen ved å se på en av Argentinas mange store sosiale problemer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}