BIFF 2021

Casablanca Beats

2021 • 1t 41m • France,Morocco

49 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Haut et fort
Språk
arabisk
Undertekster
norsk
Manus
Nabil Ayouch
Foto
Amine Messadi, Virginie Surdej
Et fengende og brennaktuelt drama om kjønnsroller, politikk, religion og rap

CASABLANCA BEATS utspiller seg i bydelen Sidi Moumen – den marokkanske storbyens svar på New Yorks Bronx – og kretser rundt en kulturskole for tenåringer, hvor rapperen Anas leder et kurs i hiphop. Mange av ungdommene har hatt en vanskelig oppvekst, og få ser spesielt lyst på fremtiden, men med oppmuntring fra Anas blir hiphop en måte å uttrykke seg på og finne mestring i hverdagen. Dette faller imidlertid ikke i god jord hos alle, for når de talentfulle jentene begynner å utfordre tradisjonelle kjønnsroller, reagerer både foreldrene deres og guttene på kurset.

Da CASABLANCA BEATS hadde premiere i Cannes, var det mange som påpekte likhetene med FAME, men selv om regissør Nabil Ayouch åpenbart har latt seg inspirere av den amerikanske musikalklassikerens struktur og setting, er dette en helt annen type film. Med amatører som spiller fiksjonaliserte versjoner av seg selv i hovedrollene, er dette et kult og dagsaktuelt drama om kjønnsroller, politikk, religion og rap, med noen av årets beste musikalske innslag.

GRATISVISNING under Løvstakkdagene søndag 28. august 2022 kl 17:45 i Kultursalen i Ny-Krohnborg kultursenter.

Regi

Nabil Ayouch (Frankrike) Filmer i utvalg: RAZZIA (2017), MUCH LOVED (2015), GUDS HESTER (BIFF 2012), WHATEVER LOLA WANTS (2007), ALI ZAOUA (BIFF 2001), MEKTOUB – TERROR I TANGIER (1997)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}