BIFF 2011

Cave of Forgotten Dreams 3D

2011 • 1t 30m • Canada / USA / Frankrike / Tyskland / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Jaskinia zapomnianych snów
Regi
Werner Herzog
Werner Herzog - i 3D!

Den eksentriske Werner Herzog er en av ytterst få dokumentarfilmskapere som kan bære en film på sine egne skuldre, uavhengig av tema. Gjennom 40 år har den tyske regissøren laget dokumentarfilmer hvor han uten et fnugg av objektivitet har ledet publikum inn i spektakulære miljøer og møter med bisarre og fascinerende personer.

I CAVE OF FORGOTTEN DREAMS utforsker Herzog og hans filmteam Chauvet-hulen i det sydlige Frankrike. I 1994 oppdaget utforskere her det som idag ansees for å være verdens eldste bevarte hulemalerier, med en anslått alder på 30–32 000 år. Med utgangspunkt i denne skjulte kulturskatten, skaper Herzog en nærmest sakral film om menneskets sjamanistiske skapertrang, og som alltid er regissørens mål å formidle det han kaller "den ekstatiske sannheten"; de fundamentale innsiktene som overskrider begreper som fiksjon og dokumentar. CAVE OF FORGOTTEN DREAMS er en hypnotisk og ufattelig fascinerende reise inn i billedkunstens opprinnelse og menneskehetens fjerne fortid.

Regi

Werner Herzog er en tysk regissør, skribent og produsent. Han har studert fag som historie, litteratur og teater, men uten å fullføre dem. I 1963 grunnla han sitt eget produksjonsselskap og har foruten det satt opp flere operaer i Italia og Tyskland. Filmene hans er blitt tildelt en rekke internasjonale priser og kjennetegnes gjerne av lange landskapsscener og protagonister på randen til galskap. CAVE OF FORGOTTEN DREAMS (2010) er en 3D-dokumentar om Chauvet Cave i Sør-Frankrike.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}