BIFF 2015

Cemetery of Splendour

2015 • 2t 01m • Norge / Thailand

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Cemetery of Splendour
Språk
thai
Undertekster
engelsk
Regi
Apichatpong Weerasethakul
Manus
Apichatpong Weerasethakul
Foto
Diego Garcia
Produsent
Keith Griffits, Simon Field
Sove kan man gjøre når man er død

På et lite sykehus på den thailandske bygda ligger en gruppe soldater som har blitt rammet av en mystisk sovesykdom. Ingen vet hvorfor soldatene sover, og ingen kan med sikkerhet si når - eller om - de vil våkne igjen. Her møter vi Jenjira, en eldre kvinne som tilbringer dagene med å snakke med soldatene i et håp om å kunne nå gjennom til dem. Og ved hjelp av en ung synsk kvinne - som kanskje eller kanskje ikke jobber for FBI - får hun etter hvert kontakt med et soldatspøkelse som forteller entusiastisk om livet på den andre siden.

Apichatpong Weerasethakul er en av filmverdenens mest særpregede og interessante stemmer, og hans siste opus er nok et bevis på at den thailandske auteuren lager filmer som ikke ligner på noe annet. Med sin karakteristiske blanding av humor, hverdagsliv og en skjult, men evig tilstedeværende verden av ånder, spøkelser og andre overnaturlige vesener, er CEMETERY OF SPLENDOUR filmkunst på aller høyeste nivå.

Regi

Apichatpong Weerasethakul (Thailand, 1970) Filmer i utvalg: ASHES (2013), MEKONG HOTEL (2012), ONKEL BOONMEE SOM KAN ERINDRE SINE TIDLIGERE LIV (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}