BIFF 2018

Central Airport THF

2018 • 1t 37m • Frankrike / Tyskland / Brasil

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
arabisk/engelsk/tysk/russisk
Undertekster
engelsk
Regi
Karim Aïnouz
Foto
Juan Sarmiento G.
Produsent
Felix von Boehm
En klok og vakker film om mennesker, arkitektur og historiens sans for ironi

Terminalbygget på Tempelhof flyplass er et av de mest storslåtte eksemplene på nazistisk arkitektur som overlevde krigen, og var lenge blant verdens største bygninger. Da Tempelhof ble bygget om på 30-tallet ble den nemlig designet som en flyplass for hele verden, med en kapasitet som var 30 ganger større enn datidens behov. Flyplassen spilte en sentral rolle både under andre verdenskrig og den kalde krigen, og på tross av at den ligger midt i Berlin sentrum var den i drift helt fram til 2008.

I sin kritikerroste nye dokumentar kombinerer Karim Aïnouz spektakulære bilder av Tempelhofs majestetiske arkitektur med intime portretter av menneskene som i dag holder til i og rundt det som var tenkt som knutepunktet i nazistenes tusenårsrike. Etter stengingen ble nemlig rullebanene raskt tatt i bruk av Berlins befolkning, og i 2015 ble terminalbygget omgjort til flyktningmottak. CENTRAL AIRPORT THF er en vakker og klok film om mennesker, bygninger og historie, og en umiddelbar publikumsfavoritt.

Regi

Karim Aïnouz (Brasil, 1966) Filmer i utvalg: FUTURO BEACH (2014), O ABISMO PRATEADO (2011), I TRAVEL BECAUSE I HAVE TO, I COME BACK BECAUSE I LOVE YOU (2009), SUELY IN THE SKY (2006), MADAME SATÃ (2002)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}