BIFF 2020

Charlatan

2020 • 1t 58m • Irland / Tsjekkia / Polen / Slovakia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Språk
tsjekkisk
Undertekster
engelsk
Regi
Agnieszka Holland
Manus
Marek Epstein
Foto
Martin Štrba
Produsent
Šárka Cimbalová, Kevan Van Thompson
En folkefiende

Spillefilmen CHARLATAN er inspirert av den sanne historien om naturmedisineren Jan Mikolasek (1889–1973), som viet sitt liv til å helbrede syke til tross for den enorme motbøren han møtte i både sitt private og offentlige liv. Mikolasek høstet også ære, berømmelse og rikdom som følge av sine uortodokse behandlingsmetoder, for til tross for at han manglet medisinsk utdannelse, kurerte han et bredt spekter av sykdommer over flere tiår, både før og etter andre verdenskrig. Både det nazistiske og det kommunistiske regimet ønsket å utnytte hans ferdigheter og tilby ham beskyttelse, men til hvilken pris?

Regissør Agnieszka Holland (JØDE I HITLERJUGEND, JAKTSESONG, DEN SORTE JORD) fortsetter sin utforskning av europeisk historie med denne utrolige fortellingen om outsideren med eksepsjonelle evner som ble stemplet som samfunnsfiende. CHARLATAN er et solid, vellaget og fascinerende drama om helsehjelp og heksejakt lagt til det totalitære kommunistiske Tsjekkoslovakia på midten av 1900-tallet.

Regi

Agnieszka Holland (Polen) Filmer i utvalg: DEN SORTE JORD (2019), JAKTSESONG (2017), IN DARKNESS (2011), JØDE I HITLERJUGEND (1990)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}