BIFF 2007

Chasing Ghosts: Beyond the Arcade

2007 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Chasing Ghosts: Beyond the Arcade
Regi
Lincoln Ruchti
Spillentusiastenes nostalgiske hyllest til tv-spillets barndom

Det hele begynte med et bilde i LIFE magazine fra 1982. En gjeng med glade nerder står foran en haug med arkade-maskiner. Foran dem står en heiagjeng. På 80-tallet var tv-spill et digert fenomen, men hvor mange tenker tilbake til de magiske tider hvor det største i livet var å få verdensrekorden i Pacman? Ifølge CHASING GHOSTS er det ganske mange.

80-årene var tiden da store spillehaller huset det ypperste av underholdning. Spill som Donkey Kong, Asteroids og Frogger representerte den nyeste og mest avanserte underholdningsformen noen hadde sett. Og det fantes folk som utmerket seg – rekordholderne var nærmest rockestjerner, med groupies, sponsorkontrakter og store turneringer. Vi møter nerdene fra bildet 25 år senere og ser hvordan dette livet påvirket dem. Dette er en underholdende dokumentar som ikke bare appellerer til spillentusiaster. Den klarer å fange entusiasmen og iveren bak et fenomen mens det gir et fornøyelig bilde av gode gamle dager – det glade 80-tall.

Regi

Lincoln Ruchti er født i Arkansas i 1978. Begynte å lage filmer på college og har hovedsakelig jobbet med studentfilm. CHASING GHOSTS er hans første langfilm, som gjorde det skarpt på Sundance-festivalen. Han har også skrevet manus til independent-komedien REPOSSESSING KAUFMAN (2005).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}