BIFF 2012

Chasing Ice

2012 • 1t 16m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Chasing Ice
Regi
Jeff Orlowski
Hvordan fange et bilde av klimaendringer?

Etter en reise til Island innser fotografen James Balog at ingenting tydeliggjør forandringene som skjer på jorda i vår tid som smeltende isbreer. Mens forskere gir oss datamodeller og statistikk, ønsker Balog å vise verden synlige og klare bilder av de foruroligende endringene som skjer i landskapet i nord.

Balog samler et team rundt et høyst ambisiøst prosjekt – å plassere tretti kameraer ved foten av isbreer på Island, Grønland og i Alaska. Kameraene programmeres til å ta bilder hver dag gjennom flere år. Mens klimadebatten polariseres og ekstremvær preger nyhetsoverskrifter, setter Balogs team liv og helse på spill for å følge utviklingen i nord. National Geographic-fotograf Balog har med sine spektakulære bilder vært med å sette søkelys på nordområdene og hvilke dramatiske endringer som foregår her.

Regi

JEFF ORLOWSKI avsluttet sine studier ved Stanford University i 2007, og har i ettertid jobbet med James Balog i hans Extreme Ice Survey-prosjekt. Han har tidligere laget flere kortfilmer, blant annet THE STRANGE CASE OF SALMAN ABD AL HAQQ.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}