BIFF 2011

Chasing Madoff

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Fra uanselig finansanalytiker til lovløs etterforsker

Bernard Lawrence Madoff er en amerikansk tidligere aksjemegler, foretningsmann, investor, investeringsrådgiver og pengeflytter. Han var blant toppmennene på NASDAQ-børsen og har innrømt å ha lurt klienter til å gjøre meningsløse investeringer. CHASING MADOFF forteller historien om Harry Markopolos og hvordan han og hans lag av etterforskere strevde i ti år for å avsløre sannheten bak den beryktede Madoffskandalen.

I løpet av den tiårige etterforskningen satte Markopolos sammen et langt kjede av hvitsnippsforbrytere – bankfolk, politimenn og håndlangere – alle knyttet til Madoffs svindel. Til tross for risikoen som var forbundet med å rote i en slik sak forfulgte Markopolos og hans lojale partnere den skremmende sannheten. Markopolos stod overfor en avsløring som var for stor til å fatte for mange. Idet ingen trodde på ham ble han satt i en situasjon hvor han fryktet for livet sitt og for sikkerheten til sin egen familie.

Regi

Jeff Prosserman leder og eier Gusto Goods, et New York- og Torontobasert produksjonsselskap som spesialiserer seg på sosialt bevisste filmer. Han skrev, produserte og regisserte CHASING MADOFF, som hadde premiere i konkurranseprogrammet ved Amsterdam internasjonale dokumentarfilmfestival i 2010. Før han etablerte Gusto Goods var Prosserman ansatt ved det interaktive reklamebyrået Poke New York. Han holder for tiden på å utvikle en rekke spille- og dokumentarfilmprosjekter, samt innhold til interaktive dupeditter.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}