BIFF 2012

Cheerful Weather for the Wedding

2012 • 1t 30m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Cheerful Weather for the Wedding
Regi
Donald Rice
Hvor er bruden?

Det er tidlig vårmorgen, året er 1932 og den kommende bruden Dolly sitter oppe på rommet sitt og drømmer om forrige års lystige sommer mens hun trøster seg med en flaske rom. I dag er bryllupsdagen hennes, og mens hele familien løper rundt i etasjen nedenunder for å forberede det som skal være en storslagen vielse med tørrpinnen Owen, truer den uventede ankomsten av fjorårets sommerflørt Joseph med å snu alt på hodet.

CHEERFUL WEATHER FOR THE WEDDING er en vittig, kvikk og romantisk komedie basert på Julia Stracheys kortroman med samme navn fra 1932. Estetisk er filmen nærmest lytefri – kostymene og designet for øvrig er av imponerende høy standard, og ettersom flere av skuespillerne også har medvirket i NRK-sendte Downton Abbey vil nok manges tanker naturlig gå dithen. Men det finnes en appell også til de som ikke er like begreistret for kostymedramaer, da dette er en særdeles flott utført film som på utmerket vis demonstrerer at ikke alle romantiske komedier må være opplagte fra starten av.

Regi

DONALD RICE (f. 1977 i England) er en britisk regissør og manusforfatter som tidligere har regissert to kortfilmer: TRAFFIC WARDEN (2004) og I AM BOB (2007). CHEERFUL WEATHER FOR THE WEDDING er hans første langfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}