BIFF 2002

Chicken Heart

2002 • 1t 45m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Chicken Heart
Regi
Shimizu Hiroshi

En av festivalens mest underfundige filmer er CHICKEN HEART av japanske Hiroshi Shimizu. De tre mennene Iwano, som er i tyveårene, Maru på noen og tredve og Sada, som nærmer seg femti, er på en måte venner. De møtes hver kveld på stamsnackbaren, hvor de alltid sitter på samme plass og spiser og drikker. Iwano drømmer om å bli bokser, men i stedet tilbringer han tiden med å fungere som sandsekk for dresskledte kontorister som kommer frustrerte fra jobben om kvelden og som egentlig ønsker å denge løs på sjefen og klientene. Iwano og Sada tjener penger på dette. Sada fordi han er oppasser, men han gjør egentlig ikke annet enn å ta imot pengene fra de dresskledte. Maru, derimot, har intet med dette å gjøre. Tvert imot prøver han å drive en slags business - en hatteforretning han har arvet, men får det ikke til. Etterhvert finner han ut at han må gå nye veier.

Så sitter de der da, ved snackbaren etter dagens rundjuling, og havner opp i de mest latterlige situasjoner, som de ofte er medvirkende til selv. Tre samfunnstapere som alle har sine drømmer de kanskje en vakker dag makter å realisere?

Regi

Hiroshi Shimizu (1964) er utdannet på Yokohama Film School og begynte sin filmkarriere som regiassistent for Yusaku Matsuda (bl.a. BLACK RAIN). I 1993 ble han medlem av staben til Takeshi Kitano på innspillingen av SONATINE, og har siden vært en del av hans lag. Han spillefilmdebuterte med IKANAI i 1998, en film som mottok flere priser verden over.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}