BIFF 2012

Chicken with Plums

2011 • 1t 33m • Tyskland / Frankrike / Belgia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Poulet aux Prunes
Regi
Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi
Fornuft og følelser i Teheran.

Etter suksessen med den selvbiografiske animasjonsfilmen PERSEPOLIS fra 2007, har forfatter og regissør Marjane Satrapi atter funnet tilbake til familiehistorien når enda en av hennes tegneserieromaner når lerretet. CHICKEN WITH PLUMS er en film om kunst, tap og skjønnhet, og forteller historien om Nasser-Ali – en talentfull fiolinist som bokstavelig talt bestemmer seg for å legge seg ned for å dø når hans høyt verdsatte fiolin blir knust under en krangel med hans kone.

Gjennom de åtte dagene han ligger til sengs i påvente av sitt endelikt, tenker han tilbake på sitt liv, sitt land, sin ungdom og sin familie, og vi innser etter hvert at grunnene hans for å ville dø går dypere enn vi først tror. Den alvorlige tematikken til tross – dette er ingen melankolsk film, men tvert i mot en sprudlende og fargesprakende opplevelse, stilisert og vakker, og som med sitt storslagne, melodramatiske valg av filmmusikk evner gang på gang å overraske en over akkurat hvor livlig og flott en historie om en manns død kan skildres.

Regi

MARJANE SATRAPI (f. 1969) er en iranskfødt fransk tegneserieskaper, illustratør og regissør, best kjent for sin selvbiografiske tegneserieroman Persepolis, som hun i 2007 omskapte til en prisbelønt storfilm ved samme navn sammen med Vincent Paronnaud. SATRAPI vokste opp i en radikal iransk familie, i forkant av den iranske revolusjon, og flyttet som 14-åring til Østerrike og videre til Frankrike som voksen. Ved siden av Persepolis, har hun gitt ut blant andre tegneserieromanene Broderies fra 2003 og Chicken with Plums fra året etter.

VINCENT PARONNAUD (f. 1970) er en fransk tegneserieskaper og filmregissør, kjent under artistnavnet Winshluss. Han er best kjent for sitt prisbelønte samarbeid med Marjane Satrapi på PERSEPOLIS fra 2007, for hvilket duoen mottok flere priser, deriblant juryprisen under festivalen i Cannes og en Oscar-nominasjon for beste animasjonsfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}